Фонд за подршку инвестиција у Војводини добио прве упите потенцијалних инвеститора

Вршац , 01. новембар 2006.
-A A +AФонд за подршку инвестиција у Војводини добио прве упите потенцијалних инвеститора.

Вршац , 01. новембар 2006. .

Нови Сад, 30. октобар - Фонд за подршку инвестиција у Војводини- ВИП Фонд други пут организовао је представљање потенцијала АП Војводине на највећем сајму инвестиција и некретнина Еxпо- Реал 2006. у Минхену под слоганом "Војводина хот спот фор профит". Нови Сад, 30. октобар - Фонд за подршку инвестиција у Војводини- ВИП Фонд други пут организовао је представљање потенцијала АП Војводине на највећем сајму инвестиција и некретнина Еxпо- Реал 2006. у Минхену под слоганом "Војводина хот спот фор профит".
У организацији ВИП Фонда, личне контакте са потенцијалним инвеститорима остварило је 15 општина из АП Војводине ( Суботица, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Сомбор, Сремски Карловци, Тител, Шид, Врбас, Вршац, Пећинци, Бач, Темерин, Ириг и индустријски парк Бачка Топола ).
Овогодишњи сајам посетило је 21.000 посетилаца из 65 земаља што је 20% више у односу на прошлу годину. Такође и број излагача на сајму је увећан за 15% у односу на прошлу годину и износи 1638, а излагачи су дошли из 40 различитих земаља света. Сајам је ове године одржан на површини од 52.000 квадратних метара што је 25% више у односу на прошлу годину.
Фонд за подршку инвестиција у Војводини, остварио је преко 400 контаката са потенцијалним страним инвеститорима, након кампање и професионалне припреме која је претходила сајму. Први упит инвеститора стигао је у ВИП Фонд у петак, један дан након затварања сајма. Са друге стране, ВИП Фонд ће ову недељу искористити за достављање свих информација за које су потенцијални инвеститори исказали интересовање, а упита највише има из области изградње комерцијалних и шопинг центара, хотелијерства, као и објеката за становање. Велика заинтересованост за инвестирање постоји за веће градове у Војводини, а највише за локације које се налазе на главним саобраћајницама и минимално су удаљене од аеродрома Београд.
Бранислав Бугарски, в.д директор ВИП Фонда, другог дана сајма учествовао је на Форуму "Инвестирајте у Србију" који је био веома посећен и највећи број контаката остварен је баш тог дана, јер су потенцијали Србије и АП Војводине приказани и у оквиру пратећег стручног Форума у оквиру сајма.
Наредни сајам Еxпо- Реал одржаће се у периоду од 8.-10. октобра 2007. године, а до тада свим учесницима предстоји велики посао у раду са инвеститорима који упућују конкретне упите за локације.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs