Пријем за Мониторинг делегацију Европске народне партије у Извршном већу

Нови Сад , 26. октобар 2006.
-A A +AПријем за Мониторинг делегацију Европске народне партије у Извршном већу.

Нови Сад , 26. октобар 2006. .

Нови Сад, 25. октобар - Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је Мониторинг делегацију Европске народне партије, на челу са Ериком Кроихером, чланом странке &Оумл;ВП из Аустрије Током разговора, гости су изразили интересовање за актуелну економску, друштвену и политичку ситуацију у Војводини, као и за активности које наша земља чини у правцу европских интеграција. Такође, било је речи и о новом Уставу Републике Србије и о положају и надлежностима Војводине у новом Уставу.
Председник ИВВ-а мр Бојан Пајтић је истакао значај очувања и неговања мултикултуралности и мутиетничности Војводине, као европског региона у коме је у службеној употреби шест језика припадника националних мањина који живе на овим просторима, те је указао на то да и састав војвођанског парламента, у чијем су саставу и представници националних мањина, осликава етнички корпус у Војводини.
Говорећи о новом Уставу Србије и положају АП Војводине у њему, Пајтић је истакао да се овим Уставом наша земља приближава савременим демократским токовима у Европи, те да је положај Војводине у многоме бољи од положаја у досадашњем Уставу, како у погледу враћања буџетских средства, тако и по питању ингеренција покрајине.
Пајтић је изразио захвалност због данашње посете и истакао да је подршка пријатељских земаља од веома великог значаја за нас, јер она значи подршку нашим напорима на путу ка европској заједници, али и побољшању економског и друштвеног положаја становника у нашој земљи.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs