Средства за набавку опреме за Друштво за целебралну парализу

Нови Сад , 17. октобар 2006.
-A A +AСредства за набавку опреме за Друштво за целебралну парализу.

Нови Сад , 17. октобар 2006. .

Нови Сад, 16. октобар - Покрајински секретаријат за демографију, породицу и друштвену бригу о деци издвојио је 65 хиљада динара за набавку опреме за дечји боравак у оквиру Друштва за церебралну и дечју парализу Јужно-бачког округа. Ова помоћ намењена је за куповину огледала за потребе логопеда, полица, дидактичког материјала и остале игреРесорни покрајински секретар Новка Мојић посетила је са сарадницима дечји боравак и том приликом са председником Друштва за церебралну и дечју парализу Љубомиром Радовићем потписала уговор о издвајању средстава за набавку ове опреме. Према речима Новке Мојић, покрајинска администрација има разумевања за потребе деце са посебним потребама.
- Не смемо дозволити да деца са посебним потребама буду на маргинама друштва - нагласила је Новка Мојић и додала да ће Покрајински секретаријат за демографију, породицу и друштвену бригу, у циљу побољшања услова боравка ове деце и обогаћивања садржаја њихових активности, позитивно одговорити и на друге захтеве Друштва за церебралну и дечју парализу.
Дечји боравак у оквиру Друштва функционише већ две године. Тренутно је у боравку дванаесторо деце са тешким инвалидитетом, иако је капацитет боравка за шесторо деце. Како је истакнуто, осим недостатака простора, проблем су и исхрана и превоз деце до боравка будући да већина малишана станује ван Новог Сада.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs