Регионализација један од предстојећих процеса

Нови Сад , 06. октобар 2006.
-A A +AРегионализација један од предстојећих процеса.

Нови Сад , 06. октобар 2006. .

Нови Сад, 6. октобар - Предраг Новиков, директор Канцеларије за европске послове и Синиша Лазић, секретар за привреду АП Војводине, су 5. октобра учестовали на конференцији "Кооперација и интернационализација: Инкомпатибилност, синергија, синтеза" која је одржана у италијанском граду Удине. На конференцији је потврђен значај процеса регионализације у оквиру Европске уније, јер је тај процес означен као један од основних развојних импулса у годинама које су поред намаУ сусретима са италијанским представницима исказана је спремност за јачање економске сарадње Италије и Србије. Такође је потврђен долазак председника регије ФВГ Рикарда Илија (Риццардо Иллy) у Нови Сад, 27. новембра, на завршну конференцију пројекта "ИССЕР" (Иницијативе социо-економског развоја Војводине) у оквиру којег су током више од годину и по дана, италијански експерти држали семинаре по секретаријатима и развојним агенцијама Покрајине. Домаћин са наше стране ће бити мр Бојан Пајтић, председник Извршног већа АП Војводине. Током сусрета у новембру очекује се и долазак већег броја италијанских привредника како би се испитале могућности за чвршће повезивање са фирмама из Војводине и Србије. "На тај начин би се отвориле могућности за снажније присуство италијанског капитала у земљи, што би позивитно деловало и на повећање запослености и упошљавање наших ресурса" подвукао је Предраг Новиков.
У свом обраћању, Синиша Лазић је истакао велики значај програма кооперације и регионалне сарадње наше покрајине. "Ти процеси, од стратешког значаја за нашу земљу, поред учешћа у заједничким пројектима укључују и подршку успостављању привредних контаката", казао је Лазић.
Као резултат недавно потписаног споразума АП Војводине са италијанском покрајином Умбријом, у периоду од 7. до 10. новембра, код нас ће боравити представници 15 италијанских компанија. Разлог њиховог доласка је налажење пословних партнера у Војводини, као и подршка развоју кластера.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs