Презентација пројекта ''Медиацом''

Нови Сад , 05. октобар 2006.
-A A +AПрезентација пројекта ''Медиацом''.

Нови Сад , 05. октобар 2006. .

Нови Сад, 4. октобар - У новосадском Хотелу Парк одржана је презентација пројекта "Медиацом" - интернет алата за међуредакцијску размену порука и фајлова, свих формата и величина, који ће омогућити комуникацију и размену међу корисницима на једном местуКонцепт система поставио је мр Немања Павловић, генерални директор ТВ Канал 9 из Новог Сада, уз подршку софтверске фирме "Дерманофф", власника Ивана Дерманова.
Покрајински секретаријат за информације подржао је пројекат "Медиацома". Основне одреднице система Медиацома су брза и једноставна међуредакцијска комуникација, приликом размене фајлова: текстова, фотографија, аудио и видео записа. Размена се врши готово тренутно, када су у питању текстови, слике и аудио-записи, док код размене видео-записа, трансфер информација зависи од модема и услова које је корисник уговорио са Интернет провајдером.
Покрајински секретар за информације Милорад Ђурић обратио се окупљеним директорима и главним и одговорним уредницима медијских кућа из Војводине. Он је нагласио да се у систему, који је презентован, препознаје "дух времена будућности", те да се овим системом много добија на брзој и ефикасној размени информација. Ђурић је рекао да ће се уз помоћ система обезбедити информациона солидарност између малих радио и тв станица, као и штампаних медија, а информације ће, на тај начин, бити доступније и у малим срединама. Како се системом "Медиацом" поспешује информисаност, Извршно веће АП Војводине подржало је овај пројекат, као и сличне подухвате који доприносе ширењу информативне мреже на територији АП Војводине и шире.
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs