њ.к.в. престолонаследника принца Александра ИИ и принцеза Катарину Карађорђевић

Нови Сад , 15. септембар 2006.
-A A +Aњ.к.в. престолонаследника принца Александра ИИ и принцеза Катарину Карађорђевић.

Нови Сад , 15. септембар 2006. .

Нови Сад, 5. септембар - Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је данас у Бановини њихова краљевска височанства, престолонаследника принца Александра ИИ и принцезу Катарину КарађорђевићНови Сад, 5. септембар - Председник Извршног већа АП Војводине мр Бојан Пајтић примио је данас у Бановини њихова краљевска височанства, престолонаследника принца Александра ИИ и принцезу Катарину Карађорђевић, који су посетили Нови Сад како би испоручили вредну медицинску опрему и хуманитарну помоћ Институту за здравствену заштиту деце и омладине.
Председник Пајтић се захвалио краљевској породици што су великодушно део велике помоћи коју су скупљали по целом свету издвојили за Дечју болницу у Новом Саду. Донација савремене медицинских апарата у вредности око 30 хиљада евра упућена интензивној нези Неонаталног одељења у Дечјој болници обезбедиће већи степен заштите здравља тек рођених беба, рекао је принц Александар ИИ Карађорђевић.
- Интереси су нам заједнички, да обезбедимо пуну здравствену заштиту, посебно деци и зато ћемо у овој области наставити да остварујемо пуну сарадњу - нагласио је председник покрајинске Владе мр Бојан Пајтић и додао да је Извршно веће Војводине обезбедило да се ове године заврши изградња новог новосадског Породилишта, а да се почетком наредне године планира завршетак Центра за рехабилитацију деце. Такође, посебним мерама пронаталитетне политике, као што је помоћ од 30 хиљада динара и за прворођену бебу, Извршно веће Војводине покушава да победи "белу кугу" у Војводини.
Принц Александар ИИ Карађорђевоћ се захвалио грчким донаторима и људима добре воље из целог света који су помогли Фондацију принцезе Катарине, чиме је обезбеђена реализација НИЦУ пројекта на опремању ненаталних јединица интензивне неге дечјих болница у Крагујевцу, Нишу, Београду и Новом Саду.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs