Извршно веће Војводине учествује на годишњој скупштини НАТО-а

Нови Сад , 15. септембар 2006.
-A A +AИзвршно веће Војводине учествује на годишњој скупштини НАТО-а.

Нови Сад , 15. септембар 2006. .

Нови Сад, 4. септембар - Извршно веће Војводине ће у оквиру динамичних активности покрајинске администрације у интензивирању процеса регионалне сарадње и подршке европским и евро-атланским интеграцијама, учествовати на годишњој Регионалној НАТО конференцији, која се одржава у Дубровнику (Република Хрватска) од 4. до 10. септембраНови Сад, 4. септембар - Извршно веће Војводине ће у оквиру динамичних активности покрајинске администрације у интензивирању процеса регионалне сарадње и подршке европским и евро-атланским интеграцијама, учествовати на годишњој Регионалној НАТО конференцији, која се одржава у Дубровнику (Република Хрватска) од 4. до 10. септембра 2006. године.
Тема коју ће на овогодишњој регионалној конференцији НАТО, изложити др Тихомир Симић, потпредседник Извршног већа АПВ "ЕУРО-РЕГИОНАЛНА САРАДНЈА У ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ - НАЧИН ПРЕВАЗИЛАЖЕНЈА ПОСТОЈЕЋИХ РАЗЛИКА и ИЗГРАДНЈА НОВОГ КОМПЛЕКСА ЗАЈЕДНИЧКИХ ИНТЕРЕСА" надовезује се на закључке Међународне конференције "Улога пограничних региона у процесу европских интеграција" која је одржана у Скупштини АП Војводине 1. и 2. септембра ове године. Тиме се потврђује да није могуће остварити целовитост интегративних процеса на простору Југоисточне Европе без децентрализације државног система управе, јачања локалне самоуправе и регионалне аутономије као европског модела, који ће обезбедити истински просперитет свим народима на простору Југоисточне Европе.
Схватање места и улоге еуро-регионалне и прекограничне сарадње као основе европске будућности треба да представља главну референцу Реублике Србије у интеграцију у јединствени европски простор. Партнерско прихватање Србије у све европске и евро-атланске интеграције је једино решење за обезбеђење њеног економског и социјалног просперитета.
Кабинет
др Тихомира Симића
потпредседника
Извршног већа АП Војводине
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs