Обележен јубилеј геронтолошког клуба "Бајнат" у Суботици

Нови Сад , 09. октобар 2013.
-A A +AОбележен јубилеј геронтолошког клуба "Бајнат" у Суботици.

Нови Сад , 09. октобар 2013. .

Помоћник покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику и демографију Томислав Богуновић, присуствовао је данас прослави поводом 25 година постојања Геронтолошки клуба „Бајнат“ Геронтолошког центра Суботица. Хиљаду чланова, колико броји овај Клуб, углавном се забавља друштвеним играма и радионицама. У клубу се одржавају разне секције, а организују се и излети у бање Морахолом, Кањижу, Врдник, као и излети на војвођанске салаше. Од услуга, пензионерима се нуди кувани оброк, прање и пеглање веша, педикир, масажа, услуге фризера, рехабилитација и мајстор на терену.

На територији града Суботице за сада је отворено 11 геронтолошких клубова, а у плану је отварање још три. Менаџмент Геронтолошког центра Суботица још је 2002. године покренуо отварање геронтолошких клубова по месним заједницама као посебним ванинституционалним обликом социјалне заштите старих.

Томислав Богуновић је истакао да ресорни покрајински секретаријат у буџету за 2014. годину планира више новца који ће бити издвојен за установе сцијалне заштите и оценио да је Геронтолошки центар у Суботици најбољи у земљи и да треба да буде пример осталим центрима овог типа.

Геронтолошки клуб "Бајнат" је отворен у октобру 1988. године, када је Магдолна Мерковић Илк поклонила кућу граду да се у њој отвори место где ће се најстарији Суботичани дружити и забављати. Тако је у отворен геронтолошки клуб у њеној кући која има површину од 230 метара квадратних са још две зграде. По пројекту грађевинског инжењера Лудоши Дежоа постојећи стамбени објекат је променио намену и преуређен у клуб за пензионере. Клуб је те године имао 60 сталних чланова.
Поводом рођендана Клуба одржан је и пригодан културно-уметнички програм.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs