Војводина доприноси процесу европских интеграција Србије

Брисел , 11. октобар 2013.
-A A +AВојводина доприноси процесу европских интеграција Србије.

Брисел , 11. октобар 2013. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић састао се у Бриселу са замеником генералног директора Дирекције за проширење Европске комисије Јостом Кортеом ( Јoost Korte), и шефом Јединице за Србију Мириам Феран (Myriam Ferran). Након посете, председник Пајтић је изјавио да у Европској комисији влада изузетно позитивна атмосфера када су у питању Војводина као регија, и Србија као држава, те да је сигуран да нас у наредним данима чекају добре вести када је у питању Извештај Европске комисије о напретку Србије за 2013. годину.

Пајтић је додао да покрајинска Влада жели да да снажан допринос процесу европских интеграција Србије, будући да су и програми подршке земљама чланицама „по дефиницији усмерени на регионални развој и реализују се кроз регије“.

„Истовремено, Војводина је веома уважена и због очувања националног идентитета великог броја националних заједница на нашим просторима, и као једина регија са шет службених језика“, навео је Пајтић додавши да је покрајина Војводина, у Европској комисији „одувек примана са уважавањем и да та чињеница сигурно може допринети процесу европских интеграција целе Србије“.

Према Пајтићевим речима, посета делегације Владе АП Војводине Бриселу донела је више добрих вести, које су се односиле на подршку европским програмима, који су Војводину пласирали веома високо када је у питању квалитет програма прекограничне сарадње.

„Пре годину дана Војводина је била проглашена за четврту регију у Европи по атрактивности страних инвестиција, а пре неколико дана за трећу регију по квалитету ИПА пројеката“, навео је Пајтић и додао да су то чињенице које говоре добро, не само о Војводини, него о целој нашој земљи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs