Покрајински секретаријат за пољопривреду доделио средства за припрему локалних стратегија руралног развоја

Нови Сад , 21. октобар 2013.
-A A +AПокрајински секретаријат за пољопривреду доделио средства за припрему локалних стратегија руралног развоја.

Нови Сад , 21. октобар 2013. .

У организацији Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство одржана је конференција под називом "Лидер у Србији - како изгледа 2013, а како 2015. године", о предлозима за унапређење рада Локалних акционих група - ЛАГ-ова. То су локална приватно-јавна партнерства: јавног сектора, привреде и пољопривреде и невладиног сектора, која се формирају у својим срединама са циљем да допринесу њиховом развоју, спровођењем стратегија руралног развоја.

У оквиру конференције, Покрајински секретаријат за пољопривреду доделио је уговоре на основу конкурса за доделу бесповратних средстава за припрему локалних стратегија руралног развоја - партнерстава за територијални рурални развој у АП Војводини за 2013. годину (програм LEADER) из јуна ове године. Од 11 пријава, девет је задовољило услове конкурса. По 300.000 динара добили су Рурални едукативни центар - Сунчана равница, Агенција за рурални развој општине Инђија 2ЛАГ СремИН0, Лидер+Банатски Карловац, Делиблатска пешчара, ЛАГ Горњи Тамиш, ЛАГ Тромеђа Агробизнис центар из Новог Кнежевц, а Партнерство Подбрдска оаза-Удружење агронома „Агрознање“ Вршац, ЛАГ Чока 321-Удружење грађана „Развој села“-Расел, Лаг Партнерство за Потамишје-Удружење грађана „Еко талас“ Томашевац и Лаг Царска бара Туристичко друштво Бело Блато.

У раду конференције, која је у другом делу обухватила извештај о статусу ИПАРД програма у Србији, учествовали су представници организација цивилног друштва, локалних акционих група, представници УНДП, Канцеларија за европске интеграције, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, СКГО.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs