Саопштење са седнице Владе АП Војводине

Нови Сад , 30. октобар 2013.
-A A +AСаопштење са седнице Владе АП Војводине.

Нови Сад , 30. октобар 2013. .

Влада Војводине, на данашњој седници, којом је председавао потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић, усвојила је информацију о билансу стања ресурса и резерви минералних сировина у Војводини, закључно са 31. децембром 2012. Тај документ, саставни је део Биланса минералних сировина Републике Србије, и доноси се у складу са Законом о рударству и геолошким истраживањима и Законом о утврђивању надлежности АП Војводине.

У Војводини је данас у свакодневној експлоатацији 13 врста минералних сировина на више од 170 локалитета, док се 15 врста не експлоатишу, између осталог, због недовољне истражености или економске неисплативости. У овом сектору, како се истиче, запослено је преко 7.000 радника, а његово учешће у укупној индустријској производњи Војводине износи 6,4 одсто.
Као проблем издвојен је релативно низак проценат наплате накнаде за коришћење минералних сировина, која износи око трећину потраживања од привредних субјеката. Међутим, од укупно наплаћене накнаде на територији Србије, Војводина учествује са 70 одсто.

Влада Војводине подржала је на данашњој седници активности синдикалних организација и Уније послодаваца у вези са почетком преговарања на изради колективног уговора.

Из текуће буџетске резерве, Техничкој школи „Иван Сарић“ из Суботице усмерено је 2,3 милиона динара за финансирање дела трошкова санације фасаде на објекту школе, док је Специјалној болници за рехабилитацију Термал Врдник усмерено 3,5 милиона динара за омогућавање несметаног функционисања болнице. Такође, из буџетске резерве издвојено је 200 хиљада динара за финансирање дела трошкова лечења студената Новосадског универзитета Душана Травице и Горана Шишарице из Куле, који су доживели саобраћајну несрећу у Сједињеним Америчким Државама.

Влада Војводине је на данашњој седници именовала чланове Савета Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Високе пословне школе у Новом Саду, Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду и Кикинди, те Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичере – Сирмијум у Сремској Митровици.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs