Андор Дели: Настојимо да путем информационих технологија подигнемо конкурентност ученика и квалитет образовања

Нови Сад , 30. октобар 2013.
-A A +AАндор Дели: Настојимо да путем информационих технологија подигнемо конкурентност ученика и квалитет образовања.

Нови Сад , 30. октобар 2013. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели и председник Управног одбора Центра за развој и примену науке, технологије и информатике проф. др Слободан Попов потписали су Протокол о сарадњи, којим се унапређује примена информационих технологија у образовном процесу у Војводини.

"Информатика, која је у данашње време ушла у све поре друштва, изузетно је битна за наш образовни систем, јер на тај начин обезбеђујемо конкурентност наших ђака и подижемо квалитет образовања", навео је разлоге мр Андор Дели, због којих Покрајински секретаријат за образовање наставља да пружа подршку Центру за развој и примену науке, технологије и информатику у реализацији пројекта који су се показали веома успешним, као што су "Дани информатике у школама" и "Енергија је свуда око нас". Поред рада са ученицима, према речима Андора Делија, ове активности би требало проширити и на усавршавање наставника и сарадника у овој области.

У настојањима да се путем информационих технологија подигне конкурентност ученика и квалитет образовања, Покрајински секретаријат препознао је у Центру за развој и примену науке, технологије и информатике важног партнера. Ово стручно друштво окупља чланове из разних институција и организација, професоре факултета, наставнике основних и средњих школа, економисте, инжењере, информатичаре и друге.

"Дани информатике у школама у Војводини" је манифестација која ће се ове године реализовати четврти пут у основним и средњим школама, као и до сада са циљем да се подстакне процес информатизације наставе у школама Војводине и популаришу нове технологије у школским наставним и ваннаставним активностима. Најуспешнији ученици и наставници биће награђени, а најуспешнија школа добиће престижно признање - Плакету проф. др Стјепан Хан, које носи име професора који је веома заслужан за развој информатике у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs