Покрајина суфинансира обнова главног трга у Беочину

Нови Сад/Беочин , 31. октобар 2013.
-A A +AПокрајина суфинансира обнова главног трга у Беочину .

Нови Сад/Беочин , 31. октобар 2013. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и председник Општине Беочин Богдан Цвејић, потписали су уговор о додели бесповратних средстава општини Беочин за уређење центра насеља, односно главног трга. Средствима у износу од 2 милиона динара, Покрајински секретаријат за привреду суфинансира пројекат Општине, чија вредност износи 7 милиона динара.

Општина Беочин је корисник ових средстава на основу конкурса за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територија АП Војводине, за суфинансирање пројеката планског уређења туристичких тематских целина. Истичући чињеницу да је квалитет пројеката који су узети у обзир на овом конкурсу био пресудан и једини валидан критеријум, покрајински секретар Мирослав Васин је додао да се удруженим средствима Покрајине и локалних самоуправа могу очекивати већи и квалитетнији резултати и пројекти који ће оставити видљив траг.

,,Покрајински секретаријат је до сада уложио значајна средства у развој туризма. Позвали смо општине да удружимо средства и подстакли их да саме препознају своје туристичке намере и креирају садржаје у оквиру својих капацитета. Од пролећа наредне године, када се планира завршетак већине тих пројеката, Војводина ће постати богатија за мноштво туристичких садржаја. У првом кругу конкурса, средства за уређење туристичких тематских целина додељена су Палићу за обнову Мушког штранда, Белој Цркви за уређење парка, Вршцу и Сремским Карловцима за израду пројектно техничке документације за уређење градског језгра и Иригу за Винску улицу на Рибарском тргу. Преостала средства су у другом кругу додељена превасходно општинама у Банату: Ковачици за Галерију наивног сликарства, Житишту за Дом културе, Опову за уређење спортског центра, као и општинама Беочин и Бечеј за уређење главног трга“, рекао је Васин.

Председник Општине Беочин Богдан Цвејић је истакао значај пројекта за саму локалну самоуправу, али првенствено за туристе који би по доласку у ово место, заокупљени садржајима и изгледом које оно нуди, могли да се задрже дан дуже. ,,Наш пројекат подразумева уређење центра и главног трга у Беочину. Захваљујући Покрајинском секретаријату за привреду, запошљавање и равноправност полова успели смо да заокружимо целину пројекта који смо започели пре три године, када је у центру реновиран постојећи трг уз помоћ компаније ,,Лафарж“. После дуго година, Оштина Беочин ће коначно добити изглед какав заслужује и могућност да привуче већи број посетилаца“, рекао је председник Цвејић и најавио оснивање туристичке организације Беочина у јануару 2014. године.

Средства Покрајинског секретаријата за приреду су усмерена ка истинским бисерима војвођанског туризма. У реализацији наведених пројеката Секретаријат ће учествовати у виду помоћи и подршке, како би се завршили у планираним роковима. Ресорни секретар је искористио прилику да најави Дане Војводине у Београду почетком децембра, а на којима ће Београђанима бити представљени потенцијали Покрајине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs