Председник Владе АПВ др Бојан Пајтић састао се са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драганом Гламочићем

Нови Сад , 22. новембар 2013.
-A A +AПредседник Владе АПВ др Бојан Пајтић састао се са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драганом Гламочићем.

Нови Сад , 22. новембар 2013. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и потпредседник Владе АП Војводине проф. др Драгослав Петровић састали су се са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије проф. др Драганом Гламочићем.

Саговорници су се сложили да је пољопривреда у компаративном смислу развојна шанса наше земље, те да је стога потребно уложити маскималне напоре да се обезбеди континуиран подстицај за ову привредну грану.

На састанку је усаглашена заједничка оријентација о потреби изградње модела модерног система саветодавних служби и пољопривредних станица, доградњом законске регулативе, формирањем референтних центара за едукацију и обезбеђивањем перманентног образовања.

Посебно су размотрени елементи заједничког ангажовања на реализацији пројекта формирања и изградње националног института за ветерину у Новом Саду.

На састанку је било речи и о сарадњи у комплетирању и инсталирању опреме на Департману за сточарство Пољопривредног факултета у Новом Саду, за лабораторију чији би основни задатак био да обезбеди неспорну врхунску контролу квалитета млека, најпре за подручје Београда и Војводине.

У даљем развоју делатности Пољопривредног факултета и одговарајућих научних института, договорено је да се учине заједнички напори ради интеграције свих ресурса, при чему би први позитивни корак био директно укључивање у истраживачки и образовни процес како Института за ратарство и повртарство, тако и садашњег Научног института за ветеринарство.

У анализи реализације преношења одговарајућих надлежности и рада инспекцијских служби на територији АП Војводине, разрешена су и питања која се односе на адекватно финансирање овог сегмента.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs