Покрајина наставља са улагањима у бањи у Врднику

Врдник/Нови Сад , 18. децембар 2013.
-A A +AПокрајина наставља са улагањима у бањи у Врднику .

Врдник/Нови Сад , 18. децембар 2013. .

"Покрајински секретаријат за здравство у потпуности је реконструисао хидро-блок у Специјалној болници за рехабилитацију "Термал" у Врднику и у то инвестирао више од 20 милиона динара", изјавио је председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, који је заједно са потпредседником Владе и покрајинским секретаром за науку и технологију проф. др Драгославом Петровићем и покрајинском секретарком за здравство, социјалну политику и демографију др Весном Копитовић обишао ово одељење бање "Термал".

Поред грађевинске адаптације која подразумева и реконструкцију електричне, вентилационе и водоводне мреже, у хидро-блоку је уређен терапијски базен са познатом врдничком термалном водом и уграђена je савремена опрема, која се састоји од специјалних када за подводну масажу. Капацитет хидро-блока тако је повећан за сто одсто.

"Када знамо да у току сезоне има на дан 1000 терапија у "Термалу", онда је јасно колико је ова здравствена установа важна за болеснике, не само из Војводине, већ и целе Србије. Савремена опрема омогућава и много шири дијапазон услуга које се пружају у бањи у Врднику", истакао је председник Пајтић и најавио да ће за три месеца бити окончана и реконструкција затвореног базена. На тај начин, како је рекао, у Врднику ћемо имати још модернију и лепшу здравствену установу у коју ће људи радо долазити због врхунских услуга које пружа.

"Овогодишњим уговором са републичким Фондом за здравствено осигурање, бања "Термал" у Врднику је попуњена 100 посто. Онолико колико сте добри у овој години, толико ћете посла добити следеће године. Након обнове хидро-блока, створени су изванредни услови за рад, где ће пацијенти и посетитељи имати могућности да добију адекватне третмане", изјавила је проф. др Весна Копитовић и нагласила да ће овако осавремењена бања бити одлична и за санирање спортских повреда.

Специјална болница за рехабилитацију "Термал" има дугогодишње искуство у рехабилитацији болесника са реуматолошким и науролошким обољењима, повредама и обољењима локомоторног система. Рехабилитацији ових болесника највећим делом доприноси термоминерална вода, сталне температуре 32,5 Целзијусова степена и зато је модеран хидро-блок веома значајан за побољшање квалитета бањских услуга.

Поред садашњих индикационих подручја, бања у Врднику има услове да буде и центар за рехабилитацију кардиоваскуларних болесника. Покрајинска секретарка за здравство је изјавила да је такав захтев упућен Министарству здравља и да су разговори у току. "Ако бања у Врднику добије могућност да ради на рехабилитацији кардиоваскуларних болесника, сигурно је да пацијенти из Војводине неће ићи само у Нишку бању и Соко бању, већ и у бању у Врднику", изјавила је Весна Копитовић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs