Андор Дели уручио награде на завршној свечаности "Дана информатике у школама у Војводини"

Нови Сад , 20. децембар 2013.
-A A +AАндор Дели уручио награде на завршној свечаности "Дана информатике у школама у Војводини".

Нови Сад , 20. децембар 2013. .

"На почетку 21. века беспотребно је причати о неопходности информатизације целог друштва, а самим тим и наших школа. У случају да изостану из овог процеса, школе неће имати способност да испуне свој основни циљ, а то је да припреме будуће нараштаје да се снађу у једном модерном, глобалном друштву. Зато треба заједнички да покушамо да остваримо помак на овом пољу, а све заслужне да похвалимо и наградимо", рекао је потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице мр Андор Дели на завршној свечаности манифестације "Дани информатике у школама Војводине 2013", на којој су уручене награде школама, наставницима и ученицима који су постигли резултате у овој години.
Главна награда која носи име пионира војвођанске информатике проф. Стјепана Хана, додељена је Основној школи "Светозар Марковић - Тоза" у Новом Саду, као најуспешнијој школи у промоцији и примени информационе технологије. Уз плакету, школа је награђена и лаптоп рачунаром.
„Дани информатике у школама Војводине“ је манифестација која се реализује по четврти пут у основним и средњим школама у Војводини под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање управу и националне заједнице и Факултета за економију и инжењерски менаџмент - Фимек. Пројекат реализује Центар за развој и примену науке, технологије и информатике.
Циљ овог пројекта је да подстакне процес информатизације наставе у школама у Војводини, те да се популаришу нове технологије у наставним и ваннаставним активностима. То подразумева да у догледно време рачунар у школи буде један од основних алата, средство за остваривање боље и савремене комуникације између свих који учествују у васпитно образовном раду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs