Председник Пајтић у посети школи "Ђура Јакшић" у Српској Црњи најавио наставак подршке општини Нова Црња

Српска Црња/Нови Сад , 30. јануар 2014.
-A A +AПредседник Пајтић у посети школи "Ђура Јакшић" у Српској Црњи најавио наставак подршке општини Нова Црња.

Српска Црња/Нови Сад , 30. јануар 2014. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и председник општине Нова Црња Пера Миланков обишли су Средњу школу „Ђура Јакшић“ у Српској Црњи. Повод за посету председника покрајинске Владе општини Нова Црња је наставак сарадње и подршке Покрајине, која ће у овој години започети инвеститарањем управо у овој школи.
Председник Пајтић је изјавио да је Покрајина, од 2008. године до данас, у општини Нова Црња инвестирала више од 1,3 милијарде динара, због тога што, како је рекао, «водимо рачуна о малим, недовољно развијеним срединама». Наиме, буџет ове општине је нешто већи од 300 милиона динара. «Лако је онда уочити да је Покрајина додавала практично по један општински буџет, да би се улагало у развој путне, водоводне, каналске и електро-мреже, дакле у развој инфраструктуре и побољшање квалитета живљења становника овог краја», рекао је др Бојан Пајтић.
У разговору са председником општине Нова Црња Пером Миланковим изнет је податак да је више од 90 одсто од свих средстава која су стизала у ову малу средњобанатску општину, било управо од Покрајине.
Политика Владе Војводине да помаже овакве општине се наставља. «Почињемо од ове школе, од санације столарије и обезбеђивања енергетске ефикасности у њој», најавио је председник Пајтић, нагласивши да се ради о школи са традицијом, важном за шири крај, јер је Српска Црња место у коме је рођен Ђура Јакшић, познати српски сликар, песник, приповедач и драмски писац, и зато ово место има своје посебно «културолошко и историјско значење».
Председник општине Нова Црња Пера Миланков је рекао да је сада извесно да ће Покрајина инвестирати 9,5 милиона динара у школу у Српској Црњи, као и да ће упутити једнократну помоћ општинском буџету, који је, према његовим речима, девастиран. Он је додао да је посета председника Пајтића најава остварења нових вредних инвестиција, које су општини Нова Црња неопходне после паузе од годину дана. «Општина наставља са својим програмима којима помаже својим становницима, као што су превоз ученика, помоћ за прво дете и плаћање специјалистичких прегледа у Дому здравља», рекао је Миланков.
Према речима директора школе «Ђура Јакшић» Љубомира Жежеља, око 300 ученика похађа наставу на три врсте образовне делатности: општа гимназија, економска и трговачка. Попуњеност школе је око 90 одсто, јер је уписују и ученици из суседних општина.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs