Милијов Вребалов


У Скупштини АП Војводине одржана међународна конференција „Биомаса - Како је најбоље искористити?“

Нови Сад , 15. март 2016.

У Скупштини Аутономне покрајине Војводине одржана је међународна конференција под називом „Биомаса - Како је најбоље искористити?“

Стручни међународни скуп посвећен коришћењу биомасе заједнички су организовале Скупштина АП Војводине и Скупштина Европских региона (АЕР).


Опширније

Вребалов представио Међународну конференцију о предностима биомасе као обновљивог извора енергије која ће се одржати у Скупштини АП Војводине

Нови Сад , 11. март 2016.

Скупштина Аутономне покрајине Војводине биће домнаћин Међународне конференције под називом: „Биомаса - Како је најбоље искористити?“.

Стручни скуп ће бити одржан 15. марта у великој сали покрајинског парламента, са почетком у 10,00 часова, а детаљи, циљеви и очекивања представљени су на данашњој конференцији за медије у Скупштини АП Војводине.


Опширније

Делегација Скупштине АПВ у посети Институту „БиоСенс“

Нови Сад , 29. јануар 2016.

Делегација Скупштине АП Војводине посетила је данас Институт БиоСенс, истраживачко-развојни институт за информационе технологије биосистема, који је одлуком Скупштине из априла 2015. године као одговор на успех групе истраживача Универзитета у Новом Саду оствареном у најпрестижнијим европским научно-истраживачким програмима.


Опширније

Примери добре праксе у употреби геотермалне енергије у Бечеју и Сремским Карловцима

Бечеј и Сремски Карловци , 23. мај 2015.

Другог дана међународне конференције „Дани геотермалне енергије у Војводини 2015“, учесници и организатори скупа, предвођени потпредседником Скупштине Војводине Миливојем Вребаловим, посетили су Бечеј и Сремске Карловце, где су се упознали са конкретним геотермалним потенцијалима двеју општина.

Тим поводом у Градској кући у Бечеју, уприличена је презентација геотермалних потенцијала те општине и обилазак бушотине у близини Шлајза.


Опширније

Делегација Скупштине АПВ положила венац невино страдалим жртвама у Бачком Јарку

Бачки Јарак , 16. мај 2015.

Делегација Скупштине АП Војводине, коју је предводио потпредседник Миливој Вребалов, присуствовала је данас комеморацији у Бачком Јарку и положила венац свим невиним жртвама које су пре 70 година страдале у тамошњем логору.

Комеморација је организована уз подршку Хуманитарног удружења Немаца „Герхард“, а на 70. годишњицу отварања логора у коме је страдало око 7.000 деце, мајки и старијих особа.


Опширније

Прва међународна конференција “Дани геотермалне енергије у Војводини 2015”

Нови Сад , 13. мај 2015.

Скупштина АП Војводине, у сарадњи са Скупштином европских региона (АЕР), од 22. до 23. маја организује Прву међународну конференцију “Дани геотермалне енергије у Војводини 2015”.

Циљ конференције је да се представе геотермални потенцијали АП Војводине домаћим и страним инвеститорима, као и примери добре европске праксе. На конференцији ће бити представљени и модели финансирања пројеката у области геотермалне енергије.


Опширније

Војводина у априлу 2015. домаћин тренинг „Академије АЕР-а о коришћењу геотермалне енергије“

Нови Сад , 05. новембар 2014.

Аутономна покрајина Војводина биће домаћин наредне тренинг „Академије о коришћењу геотермалне енергије“, Скупштине европских регија (АЕР), одлучено је данас на редовном Јесењем заседању Комитета 1, једног од три радна тела те највеће мреже европских региона, одржаном у холандском граду Арнхем.


Опширније

Делегација Скупштине АПВ на III Годишњем форуму ЕУ стратегије за Дунавски регион

Нови Сад , 26. јун 2014.

Председник Скуштине АП Војводине Иштван Пастор, који у Бечу учествује на III Годишњем форуму ЕУ Стратегије за Дунавски регион, представио је данас члановима Савета подунавских градова и регија предлог пројекта за извођење санационих радова на насипима реке Саве, који су у ингеренцији ЈВП „Воде Војводине“, а који су девастирани након мајских великих поплава у Републици Србији.


Опширније

Додељене награде на Међународном фестивалу памети

Нови Сад , 14. јун 2014.

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, потпредседник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Миливој Вребалов и подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице Мато Грозница присуствовали су свечаној додели...


Опширније

Вребалов на заседању Радне групе за енергију и климатске промене Комитета 1 АЕР

Нови Сад , 03. јун 2014.

Потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов учествовао је данас на заседању Радне групе за енергију и климатске промене Комитета 1 Скупштине европских регија (АЕР) у Лиону (Француска) и присуствовао промоцији најновијих европских пројеката у области енергије.


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs