Picture of the authorPicture of the author
/ , четвртак, 30.11.2023

За одгајивачки програм у АП Војводини додељено 50 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу 93 уговора ─ укупне вредности 50 милиона динара ─ за реализацију годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма у АП Војводини за 2023. годину.

Уговоре је уручио подсекретар Александар Пановски, који је истакао циљеве одгајивачког програма за текућу годину.

„Основни циљеви су повећање продуктивности домаћих животиња, измена и побољшање расног састава, као и спречавање смањења бројног стања домаћих животиња“, рекао је Пановски.

Опредељена средства по овом конкурсу, како Пановски истиче, намењена су за спровођење одгајивачког програма ─  за рад основних одгајивачких организација, организација са посебним овлашћењима и регионалних одгајивачких организација.

„Одгајивачким програмом у овој години у нашој покрајини је обухваћено укупно 409 фарми, односно 5.265 пољопривредних газдинстава, на чијим имањима се укупно налази 90.000 уматичених грла говеда, 61.000 свиња, 172.000 оваца, 6.000 коза, 1.500 копитара и 400.000 живине уматичених јата“, навео је Пановски и нагласио да је у последњих седам година за ову намену издвојено 375 милиона динара из покрајинског буџета.

Подсекретар је казао да је данашњом доделом уговора заокружен циклус овогодишњих конкурса које је ресорни секретаријат наменио развоју сточарства у АП Војводини, и додао да ће ова активност бити настављена и наредне године.

fixed-img