Picture of the authorPicture of the author
/ , понедељак, 27.03.2023

Шест милиона динара за обуку талентованих ђака на Андревљу

AA

Пројекат обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине започет је данас у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље”. Током пет недеља ђаци из укупно двадесет средњих школа учествоваће у разним активностима из области природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса.

Прву групу ђака дочекала је помоћница покрајинског секретара за образовање Милица Вучићевић, која им је пожелела добродошлицу и угодан боравак за време трајања обуке.

„Идеја нам је била да препознамо таленат и адекватно га наградимо у оквиру наших могућности. Желели смо да вам у овом прелепом окружењу омогућимо да негујете и развијате таленат који поседујете. Верујем да је пред вама угодних шест дана током којих ћете стећи лепа пријатељства, нова знања и сазнања на предавањима и радионицама које смо осмислили и припремили за вас и да ћете уживати у природи и овим првим пролећним данима”, рекла је Вучићевићева.

На конкурс, који је трајао од првог до осмог марта, пријавило се укупно четрдесет средњих школа с територије АП Војводине, од којих је одабрано двадесет. Пројекат се реализује у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, а за те намене опредељено је шест милиона динара.

 

fixed-img