Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 20.05.2022

Драгана Милошевић разговарала са градоначелником Лабина Валтером Главичићем

AA

Другог дана одржавања Фестивала уметности и толеранције „Лабина“ у Лабину, делегацију Покрајинске владе, коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, угостио је градоначелник Лабина Валтер Главичић.

Пре радног састанка, Милошевићева и Главичић су учествовали на дружењу и разговору у оквиру ликовне радионице за децу основношколског узраста под називом „La Loggia“, где су малишани правили и осликавали срца, којима су узвратили поруку љубави својим вршњацима у Новом Саду.

Драгане Милошевић је истакла да повезивање деце из различитих крајева и поштовање културе и традиције ширења свести о јединству јесу праве вредности, које је потребно неговати и преносити на млађе генерације.

Током сусрета у Градској кући Лабина, она је захвалила домаћинима на гостопримству и организацији Фестивала „Лабина“, који је, како саговорници сматрају, само почетак још јаче и боље сарадње.

Делегација Покрајинске владе je у пратњи домаћина обишла  и просторије   Савета српске националне заједнице у Лабину, где се Драгана Милошевић упознала са њиховим радом и о томе разговарала са председницом Савета Цвијом Давидовић.

Данашњим догађајима присуствовао је и директор Културног центра Војводине „Милош Црњански“ Ненад Шапоња и саветник за медије у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Колунџић.

fixed-img