Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 25.04.2024

Драгана Милошевић у посети Доњој Аустрији

AA

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, на челу делегације из АП Војводине, боравила је у тродневној посети Доњој Аустрији, на позив председника Скупштине те покрајине Kарла Вилфинга.

Делегација је посетила зграду аустријског медијског сервиса ОРФ у Санкт Пелтену, где је одржан састанак са заменицом главног и одговорног уредника  Kлаудијом Шуберт.

На састанку се разговарало о потенцијалима за сарадњу те медијске куће и Радио-телевизије Војводине, пре свега на пројекту „Дунавска медијска мрежа“, чији је носилац РТВ.

„Јасан и најбољи показатељ колико наша држава улаже у рад медијског сервиса јесте чињеница да смо за само две године саградили потпуно нову зграду РТВ- а и опремили је најсавременијом опремом“, истакла је она и подсетила на то да је стара зграда порушена у НАТО бомбардовању 1999. године до темеља.

Клаудија Шуберт изразила је задовољство овом посетом и исказала велико интересовање за даљу сарадњу. Навела је да организациону структуру ОРФ-а чине четири телевизијска и 12 радијских канала са око 3.000 запослених, те да се три програма емитују на територији целе Аустрије. Посебну пажњу домаћинима привукла је чињеница да РТВ емитује програм на 16 језика.

Другог дана посете секретарка Милошевић састала се са председником Парламента Доње Аустрије Kарлом Вилфингом.

Изражавајући захвалност због позива, секретарка је нагласила да сарадња две покрајине успешно траје пола деценије.

„Нарочита сарадња је остварена када смо преузели председавање подунавској регији Доњој Аустрији, а доказ за то је низ реализованих конкретних пројеката, сарадња са Музејом Војводине и Српским народним позориштем”, нагласила је Милошевићева.

Она је истакла и изузетну сарадњу са Аустријским културним форумом.

Председник Парламента Карл Вилфинг нагласио је да је отворен за сваки вид сарадње и да ће заједно за председницом Владе Доње Аустрије подржати све будуће заједничке пројекте.

Последњег дана посете покрајински секретар Драгана Милошевић са сарадницима је посетила амбасадора Републике Србије у Бечу Марка Благојевића.

На састанку се разговарало о заједничким пројектима који би ојачали српску заједницу у Аустрији.

У посети су били и подсекретар Станислав Радуловић, саветник за медије Драгана Kолунџић, представници РТВ-а Сања Јашаревић Kузић, заменик генералног директора, и Маријана Јовић, координатор пројекта Дунавска медијска мрежа.

fixed-img