Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 24.11.2022

Мировић: Покрајинска влада наставиће са подршком крајишким удружењима

AA

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се вечерас на Скупштини Савеза крајишких удружења истакавши да је њихова улога на пољу очувања и неговања српске традиције и културе веома значајна, те да је за нас Србе најважније да се повезујемо и да дух заједништва увек живи међу нама.

„Крајишка удружења у Војводини представљају једну врсту моста са оним крајевима, посебно у Републици Српској и БиХ, где Покрајинска влада има веома активно учешће преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. Велики број Крајишника се интегрисао у друштво, али су емоцијама и успоменама остали везани за свој крај, а тамо поседују и имовину, и зато је дужност Покрајинске владе да их подржава, и да им помаже у остваривању свих права која им припадају“, изјавио је председник Мировић.

Према председниковим речима, од проширивања делатности Фонда за избегла и расељена лица на делокруг сарадње са Србима у региону, Покрајинска влада постала је још активнија у подршци нашим сународницима који живе у околним земљама.

„Покрајинска влада даје велику подршку активностима свих крајишких удружења и наставићемо да помажемо њихов рад“, навео је председник Мировић.

Упутивши захвалност председнику Мировићу на безрезервној подршци раду и активностима Савеза, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да ова организација на најбољи начин представља завичај из ког Крајишници долазе, и да је активно укључена у развој заједнице у којој живе, доприносећи на тај начин подстицању сарадње Републике Српске и Србије.

Председница Савеза Ранка Срдић Милић истакла је да је та организација основана с циљем очувања обичаја, културе, традиције, наслеђа и идентитета српског народа, додајући да је данас чине укупно 22 удружења чланица.

Скупштини Савеза присуствовали су и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац, представници Града Новог Сада и друге званице.

fixed-img