Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 20.05.2022

Секретар Иванишевић на научном скупу о стратегијском менаџменту: Важно је интегрисати науку и привреду

AA

На Економском факултету у Суботици, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се, у оквиру пленарне седнице, на 27. Интернационалном скупу „Стратегијски менаџмент и системи подршке одлучивању у стратегијском менаџменту“.

Овај целодневни скуп обухвата стручне сесије и панел-дискусије посвећене високом образовању у време и након пандемије, слободним зонама у Србији и регионалном економском развоју, као и изазовима страних инвеститора проузрокованим поремећајима у глобалним ланцима снабдевања.

„Задовољство ми је што сам учесник данашњег скупа, јер је Покрајинска влада оснивач и Економског факултета и Слободне зоне у Суботици. Управљање Слободном зоном, која је евидентно међу најбољима у нашој земљи, једна је од важних карика. Као на Светској изложби „Експо“ у Дубаију, тако ћемо и наредне недеље на Економском форуму у Тунису свакако истицати Универзитет у Новом Саду као спој науке и привреде”, рекао је Иванишевић и додао да Слободна зона у Суботици тренутно запошљава око 6.500 људи и веома добро послује са члановима и партнерима.

У оквиру пленарне седнице, окупљеним учесницима су се обратили декан Економског факултета у Суботици Небојша Гвозденовић и директор Индустријског парка Слободне зоне Суботица Саша Граворац.

Данашњи скуп има за циљ промовисање и развој висококвалитетних истраживања свих аспеката стратегијског менаџмента, посебно система подршке одлучивању. Ово је својеврстан форум истраживача, уз представљање примера добре праксе у тој области из региона и целог света.

Многобројни изазови попут економских, политичких, еколошких и социјалних, уз развој и унапређење информационих технологија и дигитализацију пословања пољопривреде, креирали су савремено пословно окружење које делује у оквиру нових концепата.

Истраживачи би требало да пронађу начине за превазилажење препрека и поменутих изазова како би се изнедриле нове могућности за развој, које, према речима организатора, укључују стратешко промишљање и прилагођавање пословних модела привреди и тржишту, а у циљу одржавања и унапређења пословања организација и економије Србије и других земаља.

fixed-img