Вести


Војвођанским пољопривредницима 80 милиона динара за подизање нових пластеника

Нови Сад , 25. мај 2021.
-A A +AВојвођанским пољопривредницима 80 милиона динара за подизање нових пластеника.

Нови Сад , 25. мај 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре представницима 130 пољопривредних газдинстава која су на конкурсу добила бесповратна средства за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима.

Секретар Божић је истакао да је укупна вредност ових уговора 132,3 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета издвојено 80 милиона.

Реализацијом те инвестиције у Војводини ће под пластеницима бити нових 125.000 квадратних метара.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду на овај начин апсолутно подржава пластеничку производњу. Максималан износ бесповратних средстава по једном пријављеном на конкурсу за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу, био је 2,1 милион динара. Овај износ је био виши за десет посто за пољопривредна газдинстава чији су носиоци жене, за пољопривреднике чија се инвестиција реализује на подручју са отежаним условима рада и за млађе до 40 година“, нагласио је Божић.

Ресорни секретар је позвао пољопривреднике да и даље активно прате све конкурсне линије и искористе понуђене мере, како би унапредили своју производњу.

Највећи број уговора данас је додељен пољопривредницима из Оџака, Руме, Новог Сада, Врбаса и Бачке Паланке.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs