Вести


Вулетић: Циљ нам је да што брже и снажније развијемо женско предузетништво

Нови Сад , 29. јун 2017.
-A A +AВулетић: Циљ нам је да што брже и снажније развијемо женско предузетништво.

Нови Сад , 29. јун 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, присуствовао је данас округлом столу “Улога жена у привреди и друштву“ у Сомбору.

Округли сто представља другу у низу радионицу са међународним стручњацима, које Амбасада Израела организује у сарадњи са НАЛЕД и Градом Сомбором, поводом обележавања Дана независности Израела и 25 година од успостављања дипломатских односа ове земље и Србије.

Покрајински секретар Вулетић, поздравио је присутне и истакао овом приликом да за Покрајинску Владу као и секретаријат на чијем је челу, постоји један врло јасан циљ, по питању женског предузетништва, а то је да се учини све како би се потенцијал женског предузетништва развио што брже и што масовније.

„Веће укључивање жена у радну снагу је здрава база за дугорочни раст које би земљама у развоју као што је наша, снажно подстакло економски раст, и извесно је да ће све значајнији део радних места у динамичним делатностима у будућности припадати женама. Дакле, очекивано је да ће један од стубова будућег економског развоја Србије бити упошљавање и квалитативно унапређење женске радне снаге, а да ће у томе, као и сада, активно и у сарадњи са Владом Републике Србије, учествовати сви покрајински механизми који се баве овом тематиком“, поручио је Вулетић.

Овом приликом локални лидери су разменили искуства са Рином Бар-Тал (Rinа Bar-Tal), емеритус председницом Израелске женске мреже и заменицом града R’anane, која је представила примере најбоље праксе из Израела у домену јачања положаја жена и њихове активне улоге у јавном животу, након чега је уследила отворена дискусија о оствареним резултатима и даљим активностима за једнаку заступљеност оба пола у економском и друштвеном животу у нашој земљи.

Директорица Диана Миловић, у панел дискусији је напоменула да Покрајински завод за равноправност полова у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова, улаже средства у програме за подстицање самозапошљавања, набавку опреме, едукацију и промоцију женске снаге која се показала као значајан туристички, економски и привредни потенцијал руралних средина у Војводини.

Поред Покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предрага Вулетића, учешће на округлом столу су узели, саветница потпредседнице Владе за родну равноправност Бранка Драшковић, амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам (Alona Fischer Kamm), емеритус и председница Израелске женске мреже и заменица градоначелника града Ra’anane, Рина Бар-Тал (Rina Bar- Tal), градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић, државни и локлани званичници, успешни привредници и жене лидери.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs