Вести


Додељена средства за финансирање и опремање 15 здравствених установа у Војводини

Нови Сад , 01. септембар 2017.
-A A +AДодељена средства за финансирање и опремање 15 здравствених установа у Војводини.

Нови Сад , 01. септембар 2017. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић данас је уручио уговоре о додели средстава на основу јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање и опремање здравствених установа у 2017. години.

„Овим јавним конкурсом који је спроведен током августа, опредељена су 193.000.000,00 динара за потребе набавке нове медицинске опреме за здравствене установе чији је оснивач АП Војводина . Одлуком комисије која је била састављена од представника Покрајинског секретаријата за здравство и здравствених установа, у зависности од приоритета, 15 здравствених установа на територији АП Војводине су добиле средства за набавку нове опреме, за занављање старе, истрошене опреме којој јој давно истекао квалитативни и квантитативни радијус којим се та опрема адекватно могла служити“, истакао је секретар Гојковић.

Набавком нове опреме, како је Гојковић рекао, у великом делу ћемо значајно унапредити досадашњи рад, имаћемо први пут неку опрему коју до сада никада нисмо имали и велики број нових дијагностичких и терапеутских могућности које ће бити на располагању нашим лекарима, да се у потпуности посветимо ономе што је за здравствене раднике најважније – а то је квалитетно лечење грађана Војводине.

Покрајински секретар за здравство говорио је о досадашњим улагањима Покрајинске владе у здравство.
„У току 2017. године из средстава покрајинског буџета, за набавку нове медицинске опреме издвојена су 622 милиона динара, за инфраструктурне пројекте за здравствене установе на територији Војводине опредељено је 859 милиона динара, што значи да је Покрајинска влада у здравствени систем у Војводини, ове године укупно пласирала скоро 1.500.000.000,00 динара. То показује колика је посвећеност Покрајинске владе на челу са председником Игором Мировићем да грађани Војводине имају што квалитетније и боље лечење“, нагласио је секретар Гојковић.

Гојковић се осврнуо и на значајне пројекте који се приводе крају или су започети и међу њима истакао ангиолошке сале у Суботици, Сомбору и Зрењанину, а од инфраструктурних пројеката навео је Општу болницу у Панчеву, Специјалну болницу у Ковину, Општу болницу у Вршцу и Специјалну болницу за плућне болести у Белој Цркви. Ресорни секретар је додао да предстоји реконструкција комплетне Пулмологије у Општој болници у Суботици, као и капитална улагања у Клиничком центру Војводине у Новом Саду.

Доц. др Гојковића је додао да након годину дана Покрајински секретаријат за здравство полако испуњава три основна циља којима треба да тежи војвођанско здравство.
„То је што квалитетнија, боља и софистициранија опрема на којој можемо да пружимо максималну помоћ за наше оболеле и повређене суграђане, инфраструктурна обнова болница у Војводини и стално стручно усавршавање наших кадрова и пријем нових младих колега који треба да наставе оно што су наши учитељи и претходници започели“, рекао је др Гојковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs