Вести


Драгана Милошевић: Македонска национална заједница је једна у низу лепеза војвођанске различитости

Нови Сад , 26. мај 2021.
-A A +AДрагана Милошевић: Македонска национална заједница је једна у низу лепеза војвођанске различитости.

Нови Сад , 26. мај 2021. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Културној станици „Еђшег“ у Новом Саду, у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата, поздравила присутне поводом обележавања Дана свесловенских просветитеља Ћирила и Методија, у оквиру којег се обележава и 15 година манифестације „Дани македонске културе у Новом Саду“.

Честитајући јубилеј секретар Драгана Милошевић је истакла да је данас веома важан дан за македонску националну заједницу, која је још једна у низу лепеза у широком спектру војвођанских различитости.

„ Зато је одржавање свечаних академија уприличених оваквим датумима од изузетног значаја, посебно када се тиме подсећамо и на дела свесловенских просветитеља Свете браће Ћирила и Методија“, рекла је Милошевићева и додала да захваљујући њима смо кроз векове таме имали пред собом управо тај светионик писмености, културе и идентитета, који и данас чувамо и њиме се поносимо.

„Покрајинска влада и Секретаријат на чијем сам челу“, истакла је Милошевићева“, као и до сада, „наставиће да подржава очување националних идентитета свих националних заједница у Војводини, па самим тим и македонске националне заједнице, кроз неговање културе, језика, писма, образовања и информисања ─ вашег, али и нашег заједничког богатства“.

Свечану академију званично је отворио амбасадор Републике Северне Македоније у Републици Србији Александар Поповски, док је присутне подравио и председник Националног савета македонске националне мањине у Србији Борче Величковски.

Свечаности је присуствовао и директор листа на македонском језику „Македонска видалина“ Озрен Симјановски.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs