Вести


Завршна конференција „Интегрисани одговор на насиље над женама“

Нови Сад , 09. децембар 2019.
-A A +AЗавршна конференција „Интегрисани одговор на насиље над женама“.

Нови Сад , 09. децембар 2019. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је конференцији на којој су представљени резултати пројекта „Интегрисани одговор на насиље над женама у Војводини, фаза II”.

Овај пројекат Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова реализовао је у сарадњи са Владом Републике Србије, односно са Координационим телом за родну равноправност и агенцијама Уједињених нација у Србији (UNICEF, UN WOMEN, UNFPA, UNDP). Пројекат се спроводи од 2016. године, уз подршку Владе Шведске.

Обраћајући се учесницима скупа, покрајински секретар је рекао да конференција представља завршну активност на овом пројекту и уједно начин да се Покрајински секретаријат укључи у глобалну кампању „Шеснаест дана активизма против насиља над женама“, која се одвија у преко 100 држава света.

„Циљ нам је да, не само у ових 16 дана већ свих 365 дана у години, подижемо свест о родно заснованом насиљу као проблему људских права како на локалном, тако и на покрајинском и националном нивоу. Као допринос борби против насиља над женама, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова ради на јачању капацитета локалних инсититуција, организација и појединаца који су наши партнери у тој борби“, рекао је Вулетић.


Извор: ПС за социјалну политику,демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs