Вести


За развој ловства и ловце у АП Војводини 31,3 милиона динара

Нови Сад , 29. април 2021.
-A A +AЗа развој ловства и ловце у АП Војводини 31,3 милиона динара.

Нови Сад , 29. април 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 90 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства из покрајинског буџета за развој ловства у 2021. години.

Укупна вредност инвестиције је 31,3 милиона динара, од чега је 25,5 милиона обезбедио Покрајински секретаријат за пољоприведу, водопривреду и шумарство, преко Буџетског фонда за развој ловства, док су сами корисници инвестирали 5,8 милиона динара.

Секретар Божић је казао да су подржани пројекти ловачких удужења и корисника ловишта, као што су набавка теренских возила, спектива, опреме за ноћно осмартање и за видео-надзор. Са два милиона динара финансиране су и активности Ловачког савеза Војводине и то истраживање реалног прираста зеца и утврђивање штете у саобраћају настале од дивљачи.

Божић је још додао да Покрајинска влада у континуитету подстиче развој ловства, које чини битан део укупног економског развоја наше земље. Он је додао да су све сугестије и предлози ловачких удружења добродошли, како би наредни програми и конкурси у овој области били још ефикаснији.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs