Вести


За развој органске производње – девет милиона динара

Нови Сад , 07. мај 2021.
-A A +AЗа развој органске производње – девет милиона динара.

Нови Сад , 07. мај 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 17 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средства у оквиру конкурса за набавку прикључне механизације, машина и опреме за органску производњу.

Приликом потписивања уговора на основу овог конкурса, Божић је посебно истакао значај препознавања потребе да се суфинансира и набавка специјализоване прикључне механизације, неопходне за органску производњу. Циљ конкурисања у области органске производње био је да се произвођачима органске хране омогући да лакше дођу до пољопривредне механизације, те да – како је Божић истакао – производњу учине ефикаснијом и тиме постану конкурентнији на тржишту.

„Покрајински секретаријат суфинансираће инвестиције, на основу потписаних уговора, у укупној вредности од око девет милиона динара, што представља 60 посто прихватљивих инвестиција. Овај конкурс је још један добар начин да се ојача позиција наших пољопривредника јасним препознавањем и добијањем новог квалитета наших домаћих производа”, истакао је Божић.

Покрајинска влада односно ресорни секретаријат препознаје важност органске производње и очекује значајно унапређивање у тој области.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs