Вести


За установе социјалне заштите у 2018. години преко 360 милиона динара

Нови Сад , 18. децембар 2018.
-A A +AЗа установе социјалне заштите у 2018. години преко 360 милиона динара.

Нови Сад , 18. децембар 2018. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, уручио је данас у Дому за децу и омладину Ветерник, уговоре директорима установа социјалне заштите за смештај корисника. Уговорима који су уручени установама одобрена су 63, 5 милиона динара за унапређење услуга социјалне заштите.

Покрајински секретар је рекао да је на почетку мандата 2016. године била неуједначена слика у установама за смештај корисника и због тога је већина ресурса била усмерена управо ка њима. Током ове, 2018. године, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова реализовао је три конкурса на којем су право учешћа имале установе социјалне заштите за смештај корисника.

До сада је у установе уложено 517 милиона динара, а само у овој години преко 363 милиона.

„Захваљујући заједничким напорима директора и Покрајинске владе данас је стање у установама неупоредиво боље, о чему сведочи и лиценца у 9 од 16 геронтолошких центара“, истакао је Вулетић.

Он је додао да је циљ да током идуће године све установе добију лиценцу, а томе ће допринети подршка Покрајинског секретаријата, која ће, како је најавио, бити бар на овогодишњем нивоу.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs