Вести


Мировић и амбасадор Турске о проширењу привредне сарадње

Нови Сад , 07. мај 2021.
-A A +AМировић и амбасадор Турске о проширењу привредне сарадње.

Нови Сад , 07. мај 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас новоименованог амбасадора Републике Турске Хамија Аксоја, с којим је разговарао о проширењу привредне сарадње.

Било је речи о могућностима за нове турске инвестиције у Војводини, као и о успостављању институционалне сарадње између Покрајине и турских регија.

Саговорници су се сагласили да су политички односи двеју земаља на високом нивоу, те да су досадашњи сусрети председника Србије и Турске допринели реализацији значајних, пре свега, инфраструктурних пројеката.

Председник Мировић навео је да види простор за велики напредак у областима здравства, пољопривреде - у виду заједничког освајања трећих тржишта - као и у области културе.

Амбасадор Аксој је истакао да постоји заинтересованост турских компанија за инвестирање на територији Војводине и најавио да је - ради продубљивања привредне сарадње - у плану посета делегације Привредне коморе Турске нашој земљи.

Турска развојна агенција ТИКА донираћe опрему неопходну за особе са посебним потребама Граду Вршцу - саопштено је на састанку.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs