Вести


Мировић: Отворен дворац Хертеленди и новоизграђена фискултурна сала у Бочару

Нови Сад , 25. јун 2021.
-A A +AМировић: Отворен дворац Хертеленди и новоизграђена фискултурна сала у Бочару.

Нови Сад , 25. јун 2021. .

„Дворац Хертеленди од данас је у функцији, имамо употребну дозволу, и од јесени очекујемо посете деце из целе наше земље, што је изузетно значајно за Бочар и општину Нови Бечеј“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка дворца у Бочару, чију је реконструкцију и доградњу финансирала Покрајинска влада са готово 400 милиона динара.

Мировић је данас обишао и новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Бочару, којом су мештани овог села у новобечејској општини коначно добили квалитетне услове за бављење спортом, али и за одржавање пригодних манифестација.

„Захваљујући овим двема заједничким инвестицијама имаћемо више младих и више ученика у овом селу и зато верујем у његов опстанак“, рекао је Мировић.

Он је истакао да дворац Хертеленди има велику перспективу, јер је намењен за боравак деце предшколског и раног основношколског узраста која ће на једном месту имати квалитетне услове за боравак у природи, бављење спортом, упознавање културе и свих лепота овог дела Војводине.

„Покрајинска влада и локална самоуправа формираће заједничку установу која ће преузети обавезе и креирати садржајне програме. Утврдићемо моделе финансирања и верујемо да је ово велика ствар која ће оживети ову општину“, казао је Мировић додавши да комплекс може да прими сто двадесеторо деце.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић изразио је задовољство што је након толико чекања Хертеленди отворен и то захваљујући, како је навео, подршци Покрајинске владе и председника Мировића, оценивши да је реч о објекту који је на понос те општине, Војводине и целе земље.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs