Вести


Мировић: После 15 година мост у Ади добио употребну дозволу

Ада , 13. април 2021.
-A A +AМировић: После 15 година мост у Ади добио употребну дозволу.

Ада , 13. април 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Ади новоизграђене приступне саобраћајнице и реконструисани мост на Тиси, који представља најкраћу везу између Аде и Кикинде, а који је након више од деценије чекања добио употребну дозволу.

„Ада има чиме да се поноси. Успели смо да решимо једну одисеју моста на Тиси и након петнаестак година и бројних проневара бивших власти, неправилности и тужби, овај објекат приведемо намени. За само неколико месеци изградили смо приступне саобраћајнице, за шта је Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара, да реконструишемо одређене елементе мостовске контрукције, обезбедимо употребне дозволе и ставимо га у пуну функцију“, изјавио је председник Мировић.

Он је навео да је мост на Тиси у Ади само један од много незавршених послова које је оставила бивша администрација, истичући да Влада на чијем је челу успева да их решава, један по један, стављајући их у службу грађана.

Председник Мировић је данас, приликом радне посете тој општини, обишао и радове на изградњи Велнес центра у Рекреационом центру „Адица“.

„Покрајинска влада финансијски ће помоћи уређење комплекса у оквиру Велнес центра и очекујемо да тај посао буде завршен до краја године. Ово је веома значајан пројекат за све грађане који ће допринети и унапређењу туристичке понуде“, казао је Мировић.

„Понашамо се одговорније од администрације коју смо наследили и мислим да грађанима можемо јасно да поручимо да ћемо оправдати њихова очекивања и испунити све што смо и обећали“, навео је председник Мировић.

Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је председнику Мировићу у име целе општине што је подржао пројекат привођења моста намени, истичући уверење да ће Покрајинска влада и убудуће радити на развоју те општине.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs