Вести


Младим пољопривредницима у Војводини бесповратно 200 милона динара

Нови Сад , 05. јул 2021.
-A A +AМладим пољопривредницима у Војводини бесповратно 200 милона динара .

Нови Сад , 05. јул 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, уручио је данас 171 уговор, у укупној вредности од 200 милиона динара, корисницима који су остварили ово право на основу конкурса намењеног подршци младима у руралним подручјима на територији АП Војводине у 2021. години.

Укупна вредност инвестиције је близу 238 милиона динара, у чему је учешће Покрајине 84,07 одсто.

„Данас додељујемо уговоре у оквиру конкурса намењеном за подршку младим пољопривредницима, који започињу своје пословање. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави је 1,5 милиона динара, а оно што је битно јесте да ресорни секретаријат по овом конкурсу суфинансира и до 90 одсто од укупно прихватљивих трошкова инвестиције“, истакао је Божић.

Ресорни секретар је навео да је реч о средствима намењеним за отпочињање пољопривредне производње, набавку прикључне механизације, инвестиције у физичку имовину газдинства за прераду пољопривредних производа и све оно што је везано за унапређивање пословања младих пољопривредника на селу.

Секретар Божић је указао да су право да конкуршу за ова средства осим нових пољопривредних газдинства, регистрованих у овој години, исто тако имала и она регистрована у прошлој. Разлог томе је, како је објаснио, што је претходне године овај конкурс био обустављен због недостатака средстава као последице стања изазваног епидемијом вируса ковид 19“.

Млади пољопривредник Милош Првуљ из Сакула, насеља у општини Опово, студент је ветерине који се бави прерадом млека, а средствима које је данас добио од Покрајинске владе набавиће микс приколицу.

„На овај начин успећу да унапредим своје пословање.Уз нову прикључну механизацију ћу смањити утрошак радне снаге и побољшати квалитет и принос млека.За мене и моју породицу је ова помоћ од велике важности, јер желим да радим и живим на селу, где видим своју будућност“, истакао је Првуљ.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs