Вести


Ненад Иванишевић на отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“

Нови Сад , 25. септембар 2021.
-A A +AНенад Иванишевић на отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“.

Нови Сад , 25. септембар 2021. .

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић рекао је на отварању шестог „Новосадског Октоберфеста“ у Новом Саду да ова манифестација доприноси развоју туризма и доноси дух Баварске у нашу земљу.

„Ова манифестација спада у ред оних које много значе за туризам. Имали смо ситуације да, када се одржавају манифестације попут Егзита или Филмског фестивала на Палићу, нема слободних смештајних капацитета. Ми смо једна од ретких земаља које су успеле да нађу успешан начин за одржавање манифестација у условима пандемије, стога подржавамо све манифестације које су се одржале и које ће тек бити одржане на територији АП Војводине", рекао је Иванишевић.

Дводневни „Октоберфест“ окупља најзначајније пиваре из Србије и региона, као и велики број музичара. Манифестација у славу пива, переца, кобасица, добре музике и расположења, рангирана је на десетом месту на листи сличних манифестација са ознаком „Октоберфест“ које се одржавају у многим градовима света.

Чињеница да „Новосадски Октоберфест“ сваке године посети више од 15.000 људи говори о томе да је култура пива, хмеља и пиварске индустрије једнако стара и једнако утемељена у друштву АП Војводине, као и у Немачкој.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs