Вести


Обезбеђен новац за магнетну резонанцу у Дечијој болници

Нови Сад , 19. јун 2017.
-A A +AОбезбеђен новац за магнетну резонанцу у Дечијој болници.

Нови Сад , 19. јун 2017. .

Ребалансом буџета за 2017. годину, који је Скупштина АП Војводине усвојила 16. јуна 2017. године, Покрајинска влада је определила 100 милиона динара за набавку магнетне резонанце за Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. На овај начин, Војводина ће по први пут добити магнетну резонанцу намењену искључиво за лечење деце.

"Колико је значајна и важна набавка магнетне резонанце говори податак да се у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине на годишњем нивоу лечи од 11.000 до 13.000 деце која се хоспитализују, а да се обави преко 140.000 прегледа", навео је Гојковић.

Акцијом за прикупљање финансијских средстава за куповину магнетне резонанце, коју је 17. новембра 2015.године покренула фондација „Магнет за љубав“, до сада је скупљено 38.800.000,00 динара, што је, нажалост, недовољно за набавку овако захтевног апарата.

Зато је у договору са Управним одбором фондације, Покрајинска влада одлучила да у потпуности финансира куповину магнетне резонанце, док ће средства која су до сада прикупљена бити искоришћена за набавку додатне опреме која је неопходна за рад магнетне резонанце.

За нови дијагностички апарат потребна је и изградња посебног објекта.

„Ми смо упоредо са набавком средстава друштвено одговорних предузећа и појединаца, ушли у процес припреме зграде у којој би се магнетна резонанца налазила. Имамо завршену комплетну документацију везану за изградњу зграде у којој ће бити смештена магнетна резонанца за потребе Дечије болнице и ускоро почиње фаза изградње“, нагласио је доц.др Гојковић.

Посебну захвалност за бригу и помоћ нашим најмлађим суграђанима, су на данашњој конференцији за новинаре, секретар Гојковић и др Горан Бекавац, управитељ фондације „Магнет за љубав“, упутили свим донаторима, физичким и правним лицима, који су показали хуманост и узели учешће у овој акцији, те допринели да наши најмлађи чланови друштва добију адекватну здравствену негу и бригу.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs