Вести


Обновљен кошаркашки терен у Кули

Нови Сад , 02. септембар 2021.
-A A +A







Обновљен кошаркашки терен у Кули.

Нови Сад , 02. септембар 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас Кулу, где се најпре састао са председником Општине Дамјаном Миљанићем. Том приликом разговарано је о стању у области спорта и спортске инфраструктуре у овој општини, те даљој сарадњи ресорног секретаријата са овом локалном самоуправом.

Након састанка, Баста и Миљанић обишли су кошаркашки терен у Кули, у чију обнову је уложено три милиона динара.Чуретов терен који је у улици Марка Перичина Камењара реновиран средствима добијеним на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а добио је име у спомен на прерано преминулог члана Кошаркашког клуба "Хајдук" Милована Чуровића.

Секретар Баста је истакао да је ресорни секретаријат препознао потребу Општине да уложи у обнову овог спортског терена, који је сада опремљен новом мултифункционалном подлогом. Он је навео да је ово улагање, пре свега, од посебног значаја за развој младих који се у овој општини у великом броју баве спортом.

„Изузетно је важно улагање у спортску инфраструктуру, чиме омладини пружамо бољи амбијент и услове за бављење спортским активностима.У току ове године смо у ову област уложили око 86 милиона динара“, истакао је секретар Баста и додао да је ребалансом буџета, који ће бити донесен у спетембру, планирано још 50 милиона динара за ове намене.

Ресорни секретар је рекао и да се највише средстава усмерава за потребе реконструкције школских сала и јавних терена.

Председник Општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да је захваљујући помоћи из Покрајине, којом је у целости финансирана обнова овог спортског терена, дата могућност Општини да уложи своја средства у нове спортске пројекте.

„Подршка коју смо добили за реконструкцију кошаркашког терена омогућила нам је да сада сопствена средства улажемо у друге терене и нове спортске пројекте.Оваква помоћ нам је значајна и стога што нам је омогућено да боље планирамо наш буџет, те лакше доносимо решења како да позиционирамо средства у област спортске инфраструктуре“, истако је Миљанић и додао да је реализације овог пројекта од посебног значаја за стварање бољих услова за развој спорта у овој средини, а самим тим и здрав начин живота деце и омладине.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs