Вести


Отворено ново забавиште у Сремским Карловцима

Сремски Карловци , 20. април 2016.
-A A +AОтворено ново забавиште у Сремским Карловцима.

Сремски Карловци , 20. април 2016. .

„Деца из Сремских Карловаца ће одрастати у забавишту које је тренутно једно од најлепших у Србији“, рекао је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић, након обиласка забавишта у Сремским Карловцима које је изграђено уз подршку покрајинске Управе за капитална улагања.

За изградњу овог модерног објеката, у који ће се већ почетком маја уселити 342 најмлађа Карловчана, Управа за капитална улагања Војводине обезбедила је 127,5 милиона динара, док је општина Сремски Карловци издвојила 57,4 милиона динара.

„Изградња овог објеката је историјски подухват, јер су Сремски Карловци добили оно што никада нису имали – модеран објекат какав можда постоји у Швајцарској или Шведској, у ком ће деца из ове општине имати прилику да одрастају у здраве људе“, рекао је председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић и додао да је изградња забавишта коштала отприлике колико износи годишњи буџет Сремских Карловаца.

Покрајински премијер је подсетио да је Покрајина у протеклом периоду, поред забавишта у Сремским Карловцима, финансирала реализацију бројних пројеката у овој општини, међу којима су: реконструкција фасаде Богословије, Змај Јовине улице и објеката амбуланте, затим изградња видиковца „Магарчев брег“, уређење саобраћајних површина и друго.

„Ова улагања су допринела томе да Сремски Карловци данас изгледају много лепше и сјајније него пре десет година, управо онако како заслужује град који је био центар српске духовности и културе дуги низ векова“, рекао је Пајтић.

Председник општине Сремски Карловци Миленко Филиповић истакао је да су Сремски Карловци уз подршку Покрајинске владе добили изузетно вредан објекат, у ком су деци из ове општине обезбеђени максимално добри услови за одрастање.

Управа за капитална улагања Војводине финансирала је изградњу објекта предшколске установе, као и инфраструктурно и партерно уређење локације на којој се вртић налази. Објекат је изграђен је на три спрата, а његова укупна површина је 1870 квадратних метара.

Обиласку предшколске установе у Сремским Карловцима присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић и помоћница покрајинске секретарке за здравство, социјалну политику и демографију Данијела Станковић-Баричак.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs