Вести


Отворен четврти „Новосадски Октоберфест“ на Новосадском сајму

Нови Сад , 18. октобар 2019.
-A A +AОтворен четврти „Новосадски Октоберфест“ на Новосадском сајму.

Нови Сад , 18. октобар 2019. .

Симболичним отварањем првог пивског бурета, вечерас је свечано отворен четврти ,,Новосадски Октоберфест“ на Новосадском сајму. Ова дводневна манифестација, од великог значаја за туристичку привреду Србије и АП Војводине, током претходне три године окупила је преко 15.000 посетилаца, велики број излагача, представника најпознатијих пивара и стотине занатских пивара, као и произвођаче хране.

Организатори ће и ове године посетиоцима омогућити да поред пивских гиганата и 21 мале пиваре, прате наступе познатих музичара из земље и региона, разна надметања, као и такмичење неафирмисаних бендова.

Подршку овој манифестацији пружају Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Град Нови Сад, Амбасада Немачке у Републици Србији и Немачко-српска привредна комора.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић нагласио је да је ,,Новосадски Октоберфест'' за свега неколико година постао својеврсни туристички производ и део културног миљеа, не само Новог Сада, већ и Србије, а овој тврдњи иде у прилог и чињеница да је ова светска манифестација у Новом Саду уврштена у десет најбољих ,,Октоберфестова“ који се одржавају у читавом свету.

,,Организатори Color Media Communications и Новосадски сајам четврти пут заредом су показали да је Нови Сад заузео значајно место на туристичкој мапи Европе. Статистика показује да су присутни посетиоци и из Азије, а порасла је и продаја улазница за ову манифестацију. Нови Сад, који с правом носи и заслужује титулу Европске престонице културе, јесте град који спаја Исток и Запад, Север и Југ, капитализам и социјализам, Азију и Европу“, додао је Ђоковић.

Посетиоци ове године могу да уживају и у гурманским специјалитетима, посебно од дивљачи, у баварском духу и богатом музичком програму.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs