Вести


Подржани пројекти у области родне равноправности

Нови Сад , 09. децембар 2016.
-A A +AПодржани пројекти у области родне равноправности.

Нови Сад , 09. децембар 2016. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је уговоре представницима удружења грађана са територије АП Војводине, којима су одобрена средства за реализацију пројеката у области равноправности полова. Уручивању уговора присуствовала је и помоћница у сектору за демографију и равноправност полова Светлана Селаковић.

Секретар Вулетић истакао је значај сарадње са невладиним сектором и најавио да ће за Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова наредна година бити година социјалне заштите. Додао је да ће се подршка и сарадња са невладиним организацијама наставити и изразио потребу учешћа ових организација у дефинисању приоритета и потреба у домену остваривања родне равноправности у покрајини.

На основу Конкурса за доделу бесповратних средстава за финансирање пројеката са циљем унапређења положаја жена и равноправности полова у АП Војводини, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова подржао је 30 удружења у укупном износу од 4.000.000,00 динара. Конкурсом су подржани пројекти којима се промовише родна равноправност, подстиче економско оснаживање и едукација жена и афирмише женско стваралаштво. Средства су такође додељена за пројектне активности чији је циљ сузбијање насиља над женама, као и за јачање капацитета удружења грађана која заступају интересе рањивих група жена.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs