Вести


Подршка активностима на унапређењу сарадње цивилног и јавног сектора у области равноправности полова и унапређења положаја Рома

Нови Сад , 21. новембар 2017.
-A A +AПодршка активностима на унапређењу сарадње цивилног и јавног сектора у области равноправности полова и унапређења положаја Рома.

Нови Сад , 21. новембар 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре удружењима грађана која су учествовала на два конкурса Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова: конкурсу за унапређење положаја жена и равноправност полова и конкурсу за унапређење положаја Рома на територији АП Војводине.

Покрајински секретар је истакао да је током 2017. године Покрајински секретаријат имао четири конкурса намењена удружењима грађана. Буџет намењен удружењима грађана у 2017. био је 38.000.000,00 динара, што је за 13.000.000,00 (52%) више у односу на затечено стање 2016. године. Кроз ова четири конкурса обухваћене су све циљне групе и области којима се Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова бави, социјална заштита и заштита особа са инвалидитетом, пронаталитетна политика, борачко-инвалидске организације, родна равноправност и унапређење положаја Рома.

„Последња два конкурса, због којих смо се данас састали, треба да допринесу унапређењу области равноправности полова и положаја Рома“, истакао је Предраг Вулетић.

Средства која су додељена износе 11.000.000,00 динара, од чега 7.000.000,00 динара за унапређење положаја жена и 4.000.000,00 динара за унапређење положаја Рома.

Додели уговора присуствовала је Јелена Јовановић, посланица у Скупштини АП Војводине, која се истакла значај цивилног сектора у решавању друштвених проблема.

„Значај цивилног сектора је препознат у ресорном секретаријату, као и заједничко идентификовање и решавање проблема и унапређење стандарда живота свих социјално угрожених и маргинализованих група,“ нагласила је Јелена Јовановић.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је присутним представницима удружења грађана рекао да и у наредном периоду буду партнер Покрајинском секретаријату у препознавању и решавању проблема са којима се суочавају дискриминисане и угрожене категорије становништва у Војводини.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs