Вести


Подршка вишечланим породицама

Нови Сад , 07. новембар 2019.
-A A +AПодршка вишечланим породицама.

Нови Сад , 07. новембар 2019. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас у Бачкој Паланци уговоре за помоћ у решавању стамбеног питања вишечланим породицама са територије те општине.

Наиме, на другом конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова одобрена су средства за 117 породица са територије АП Војводине, од којих је 12 породица из општине Бачка Паланка. За реализацију ове мере издвојено је укупно 132 милиона динара.

Обраћајући се присутним породицама, покрајински секретар Вулетић рекао је да је буџет Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова ове године за мере популационе политике био 500 милиона динара.

„Покрајинска влада у овој области реализује три мере: биомедицински потпомогнуту оплодњу, помоћ за незапослене мајке које роде треће или четврто дете и помоћ породицама за решавање стамбеног питања“, рекао је Вулетић.

Он је позвао и представнике локалних самоуправа да обавесте своје грађане о актуелним конкурсима и најавио нови конкурс за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања вишечланих породица на територији Војводине, који ће бити расписан већ почетком 2020. године.


Извор: ПС за социјалну политику,демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs