Вести


Подршка младима без родитељског старања и њихова интеграција у заједницу

Нови Сад , 15. октобар 2018.
-A A +AПодршка младима без родитељског старања и њихова интеграција у заједницу.

Нови Сад , 15. октобар 2018. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је данас округлом столу са представницима центара за социјални рад Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.

Округли сто је организован у партнерству Дечијег села Сремска Каменица и Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад (ЦПСУНС), на теме које се односе на унапређење сарадње унутар система социјалне заштите, са посебним освртом на унапређење заштите деце и младих без адекватног родитељског старања.

Отварајући округли сто, покрајински секретар је изнео да је Покрајинска влада, поред установа за смештај, оснивач и Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, који је не само најмлађа установа у систему социјалне заштите него и једина овог типа на територији АП Војводине.

Поред заједничке иницијативе две установе социјалне заштите Предраг Вулетић је похвалио сарадњу унутар система социјалне заштите, нарочито око овако значајне теме као што је подршка младима без родитељског старања и њихова интеграција у заједницу.

Учесници округлог стола упознати су најновијим подацима о броју корисника и пружалаца услуга, оправданости дуготрајног породичног смештаја и упознати са услугом Становање уз подршку за младе у систему социјалне заштите, коју у партнерству реализују Дечје село и Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs