Вести


Покрајински секретаријат за привреду и туризам потписао партнерски споразум за спровођење прекограничног пројекта са партнерима из Осијека

Нови Сад , 25. октобар 2019.
-A A +AПокрајински секретаријат за привреду и туризам потписао партнерски споразум за спровођење прекограничног пројекта са партнерима из Осијека.

Нови Сад , 25. октобар 2019. .

Потписивање партнерског споразума за спровођење прекограничног пројекта посвећеног међурегионалном пословном умрежавању ,,Cross-border Regional Business Networking” – CB NET уприличено је у Осијеку у Хрватској, уз учешће свих партнера на пројекту. Његов носилац је водећи партнер Предузетнички инкубатор БИОС Осијек, а партнери на пројекту су Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Пословни инкубатор Нови Сад и Град Осијек.

Циљ овог двогодишњег пројекта, чија вредност износи 380.000 евра, јесте едуковање младих у области информационо-комуникационих технологија и креативне економије, с посебним освртом на гејминг индустрију, где у региону предњачи Нови Сад. Активности у оквиру пројекта посвећене су потенцијалу раста и развоја ИКТ индустрије, са циљем да се развије нов образовни програм намењен стручном кадру и предузетницима, усмерен на јачање конкурентности и индивидуалних компетенција.

Реализација пројекта је уследила након свеобухватне анализе тржишта ком евидентно недостаје радна снага квалификована у оквиру специфичних области. Партнери су сагласни у томе да је реч о регионалном проблему, те да се привлачење стручњака и отварање ка захтевном светском тржишту може постићи синергијом свих партнера окупљених око пројеката од заједничког интереса.

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у оквиру својих развојних програма, поставио је јачање и повезивање ИТ сектора као један од приоритета, и то уз стручну институционалну подршку свих укључених страна, са циљем постизања заједничких резултата.

Споразум је потписан уочи 13. међународне конференције о предузетништву на Економском факултету у Осијеку под називом „Човек – најважнији ресурс данашњице“, која се бавила актуелном темом људских потенцијала у времену убрзаног развоја високих технологија. Конференција је умногоме била посвећена јачању мотивације запослених, те начинима за привлачење кадрова у различитим сферама пословања. Поред тога, говорило се о ограничењима квота за запошљавање, умрежавању и размени искустава предузетника, ресорних институција, јединица локалне самоуправе и научних институција, у циљу развоја конкурентности у земљама региона.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs