Вести


Предраг Вулетић обишао Геронтолошки центар у Бачкој Паланци

Бачка Паланка , 11. октобар 2016.
-A A +AПредраг Вулетић обишао Геронтолошки центар у Бачкој Паланци.

Бачка Паланка , 11. октобар 2016. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић обишао је новоизграђени објекат у Геронтолошком центару у Бачкој Паланци, као и приватни геронтолошки центар Медик.

Геронтолошки центар Бачка Паланка у свом склопу има новоизграђени објекат намењен за Прихватилиште, Дневни боравак и Клуб за одрасла, стара и инвалидна лица. Услуге које ће се пружати у овом, новом објекту финансираће се средствима локалне самоуправе и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

“Покрајински секретаријат ће бити спона између установа социјалне заштите, локалних самоуправа и ресорног Министарства. Већ у првих сто дана Покрајинске владе успели смо да успоставимо сарадњу са установама и сагледамо стање“, рекао је Предраг Вулетић.

По обиласку Медика, једне од првих приватних медицинско здравствених и социјалних установа, Предраг Вулетић је рекао да је у Србији све већи број старог становништва, те да интерес државе није само да гради нове установе, већ и да искористи потенцијале који постоје.

„По угледу на приватне клинике, вртиће,… треба да се размишља и о услугама у социјалној заштити које се могу пружати у приватној сфери. Унапређење услуга у заједници и подизање квалитета услуга, као што је у овом приватном Дому, свакако ће допринети унапређењу социјалне заштите“, рекао је Предраг Вулетић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs