Вести


Предраг Вулетић обишао одмаралиште Црвеног крста „Багремара"

Нови Сад , 01. август 2017.
-A A +AПредраг Вулетић обишао одмаралиште Црвеног крста „Багремара".

Нови Сад , 01. август 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, обишао је одмаралиште Црвеног крста „Багремара“ у Бачкој Паланци, где борави тридесет четворо деце, из осам војвођанских општина које спадају у други трећи и четврти степен категорије развијености, социјално угрожених породица.

У периоду од 30. јула до 3. августа малишани из Апатина, Бачке Тополе, Жабаља, Куле, Малог Иђоша, Сомбора, Сремске Митровице и Титела поред одмора и забаве пролазе кроз обуку у оквиру Летње школе Црвеног крста.

Црвени крст Војводине кроз своје две активности одмора и опоравака деце, и Летње школе, ради на мотивацији деце и младих, и развијању хуманизма, толеранције и солидарности чиме се уједно ублажавају се последице сиромаштва у најугроженијим категоријама.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова је у 2017. години Црвеном крсту Војводине определио 15.000.000,00 динара за реализацију бројних програмских активности, док је за реализацију овог кампа и кампа који ће се одржати на Вршачком брегу, ове године, за још тридесет двоје деце опредељено 960.000,00 динара.

Вулетић је у оквиру посете присуствовао и радионици пружања прве помоћи, а у разговору са представницима Црвеног крста Војводине, председником Дејаном Укропином, секретарком Лидијом Риц Рихтер и секретаром Црвеног крста Бачка Паланка, Браниславом Шоботом, је истакао да ће иницијатива Покрајинског секретаријата бити да се средства за социјалну заштиту и средства намењена Црвеном крсту Војводине у наредној години повећају.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs