Вести


Предраг Вулетић посетио Савез инвалида рада

Нови Сад , 09. децембар 2016.
-A A +AПредраг Вулетић посетио Савез инвалида рада.

Нови Сад , 09. децембар 2016. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је просторије Савеза инвалида рада у Новом Саду и представницима 15 општинских организација, чланица Савеза инвалида рада Војводине уручио помоћ у виду пакета сухомеснатих производа.

Предраг Вулетић је присутним представницима Савеза инвалида рада представио план рада Покрајинског секретаријата за 2017. годину. Следећа, 2017. година је година социјалне заштите на територији АП Војводине.

„Циљ нам је да током следеће године подигнемо квалитет услуга у социјалној заштити. Услуге смештаја у домовима ће се уредити кроз процес лиценцирања, који радимо у сарадњи са ресорним Министарством. Следећу годину желимо да посветимо сваком кориснику социјалне заштите,“ рекао је Вулетић.

Председница Савеза инвалдиа рада Војводине Стана Свиларов, захвалила је покрајинском секретару на помоћи која ће бити дистрибуирана у 15 општинских организација за најугроженије чланове Савеза. Покрајински секретар је, према речима Стане Свиларов, током протеклих месеци у више наврата имао разумевање и подршку за инвалиде рада.“
У Војводини је око 65.000 инвалида рада. Они су најбројнија група особа са инвалидитеом и према статистици најугроженија категорија инвалида.


Извор: ПС за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs