Вести


Предраг Вулетић посетио Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине

Нови Сад , 15. октобар 2016.
-A A +AПредраг Вулетић посетио Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине.

Нови Сад , 15. октобар 2016. .

Поводом међународног дана сеоских жена данас је у Зрењанину одржан 8. Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине, на коме је умеће у четири различите области приказало више од 2.000 жена.

Сајам су отворили градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, директорка Завода за равноправност полова Диана Миловић и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Диана Миловић казала је да је у Зрењанин дошло више од 200 удружења жена из 37 општина и градова Војводине. „Видећете женски сеоски активизам, вештине и богато стваралаштво жена са села и њихову спремност и оптимизам да учествују у ревитализацији села, а Војводину представе као будући економски, привредни и туристички потенцијал“ казала је Диана Миловић.

Предраг Вулетић је подсетио да је наш народ још одавно рекао да је жена стуб домаћинства и да су наше жене кроз историју научиле да буду и хранитељи породице. „Важно је да таква жена буде самоуверена и јака“ истакао је Вулетић и да ће Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова у сарадњи са Заводом за равноправност полова и даље, кроз своје програме радити на оснаживању жена.

Отварајући сајам градоначелник Чедомир Јањић је рекао да је сајам прилика да жене покажу колико су богате знањем и духом, са колико маште чувају нашу традицију и преносе је на млађе генерације.

Осми сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини затворен је избором најлепшег славског колача. Проглашењу победница присуствовао је министар Александар Вулин.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs